Cleanroom society providing

Knowledge, Networking & Training

Sprekers cleanroom COLLEGE DAY 2017

Nancy Baeten

Account Manager Protective Apparel Tyvek® / Tychem ®

DuPont de Nemours

Nancy Baeten studeerde af als Bachelor in de Klinische Scheikunde aan het KIH De Nayer in St.Katelijne Waver.

Ze startte in 1986 bij DuPont de Nemours in de R&D afdeling coatings .

Daarna stapte ze over naar het DuPont TS&D- labo voor laminated glazing en werkte ze als application engineer DuPont Dow Elastomers voor de farmaceutische en chemische procesindustrie.

Sinds 2008 maakt Nancy deel uit van DuPont Protective Solutions. Ze is nu account manager Protective Apparel Belgie en Nederland voor Tyvek® en Tychem® kleding voor industriële en cleanroom toepassingen.

 

 

Carsten Moschner

managing director

Dastex Reinraumzubehör GmbH & Co. KG

Carsten Moschner, born 18.04.1965, in Marburg (on the river Lahn)

Graduate degree as qualified industrial engineer at TU Karlsruhe

Managing Director of Dastex Reinraumzubehör GmbH&Co.KG

- after studies assistant to top management at Air Liquide (technical gases)

- after this entry to the parental enterprise (1992),

at first being in charge of the further development of cleanroom textiles with

regard to technical needs and acceptable wearing comfort properties

- today Managing Director

- various publications regarding the topic cleanroom garment in several trade magazines as well as coauthor for according specialized books

- chairman at VDI for the new guideline page 2083-9.2,"consumer goods" (for cleanrooms)

Jean-Paul Sanders

Consultant Industrial Applications

MicroTechniX

Ingenieur Industriële Scheikunde (Kortrijk) en Executive MBA (Universiteit Antwerpen)

International Entrepreneurship bij PLATO (VOKA) en General Management bij Boston Business School

Gelukkig gehuwd.

Meer dan 40 jaar ervaring in laboratorium-technologie en management met een accent op toepassingen in de levenswetenschappen

Meer dan 10 jaar ervaring in industriële microbiologie en dan vooral gericht op omgevingsmonitoring van cleanrooms

O.a. gewerkt bij LKB Instruments, Janssen Pharmaceutica, 10 P’s, Biotest Seralc° en Kreglinger

 

 

Nico Thevissen Ing.

Measurement equipment developer

SAC Nederland b.v.

Nicolaas A.W.J. Thevissen (1957) is sinds 2007 bezig met het meten aan deeltjes neerslag in die zin dat hij zich bezig houdt met de ontwikkeling van een meettoestel.

Voorheen heeft hij bij Philips in Nederland en Hasselt gewerkt in de compact disc techniek.  Oppervlakte inspectie is het expertise gebied van SAC Nederland  zijn huidige werkgever, welk het pad kruiste met contaminatie control.

Met de Machine Vision kennis die normaal wordt ingezet voor in-line inspectie machines werd door het team van  SAC een stand alone meettoestel ontwikkeld.

In 2014 heeft het team hiervoor innovatie en inspiratie award gekregen van het High Tech platform uitgereikt in het Evoluon in Eindhoven.

ir. Arch. Caroline Christiaens

Market Development Manager

Tata Steel

Direct na haar studies ingenieur-architect aan de UGent, begon Caroline Christiaens haar carrière in de staalsector, als technisch adviseur voor Infosteel.

Na 4 jaar maakte ze de overstap naar de siderurgie, waar ze specifiek technische ondersteuning gaf aan architecten en studiebureaus op het gebied van voorgelakt staal voor de gebouwenenveloppe. V

andaag, met meer dan 10 jaar ervaring in de staalsector, werkt Caroline voor Tata Steel Colorcoat als Market Development Manager, en hecht ze nog steeds veel belang aan het blijvend ondersteunen van ontwerpers voor een goed en kwalitatief gebruik van voorgelakt staal.

Janice Wallace

Applications Engineer

Pharmagraph

Janice Wallace is an Applications Engineer Pharmagraph, she has more than 10 years’ experience in the development and deployment in pharmaceutical monitoring systems to meet EU-GMP and FDA requirements.

She sits on the committee for the UK based Pharmaceutical Healthcare and Science Society (PHSS) and for the Institute of Engineering and Technology.

John Wallingford

Operations Director

Pharmagraph

John Wallingford is the Operations Director of Pharmagraph, he has more than 25 years’ experience in the development and deployment in pharmaceutical monitoring systems to meet EU-GMP and FDA requirements. He is an active member in the UK based Pharmaceutical Healthcare and Science Society (PHSS) and is involved with the PHSS Bio-contamination special interest group (PHSS SIG).  The PHSS SIG are currently developing a monograph and related case studies on best practice for Environmental qualification of barrier systems for Filling Lines.

He lives in the south UK and is married with three children.

 

 

 

 

Arthur Lettinga

Productmarketing Manager

Berendsen cleanroom

Arthur Lettinga, 31 jaar, tweeënhalf jaar in cleanroom werkzaam. Gericht op productontwikkeling en marketing activiteiten. Sterke focus op partnerschap/co creatie met leveranciers en/of klanten waardoor commitment ontstaat voor verschillende ontwikkelingen.

 GAETAN BORREMANS

CEO   Dr ir

OSTEON INTERNATIONAL NV

 

 

Geboren op 21 dec 1947

Burgerlijk ingenieur bouwkunde KUL  1971

Doctor in de Genees- heel- en verloskunde KUL 1982

Productontwikkelaar voor heel wat medische implantaten

Patent voor de Légié, de lichtste artificiële knie ter wereld

Patent voor Corpus Replacement, een cervikale  wervelvervanging

CEO van OSTEON, een bedrijf gespecialiseerd in cervikale en lumbale implantaten

 

 

Veerle Soetewey

Managing Partner

vils

Veerle Soetewey heeft een Master of biochemical engineering behaald aan het De Nayer Instituut in Mechelen en een Master of Science in de biochemische ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Gent.

Veerle is een specialist met meer dan 20 jaar ervaring in de life science industrie. Ze heeft gewerkt voor kleine en grote spelers in de farma, zowel aan de kant van toeleveranciers van producten en diensten als aan de kant van de eindklant.

Sinds 2014 heeft ze samen met Ief Leroy VILS opgericht, een bedrijf dat zich toespitst op adviesverlening in het domein van process architectuur, engineering en projectmanagement voor de life science industrie met kantoren in België en Zwitserland.

Veerle is Managing Partner en haar focus binnen VILS is process architectuur en process engineering voor biotech, farma en nutraceutical facilities.

 

 

Lou Rutjens

Senior Project Advisor

Royal  Haskoning DHV

Lou is een enthousiaste specialist op het gebied van procestechniek.

Lou heeft een studie Chemische Techniek gedaan aan de Hogere Technische School in Heerlen.

Hij heeft een ruime internationale ervaring en spreek goed Engels en Duits.

Zijn ervaring ligt zowel op het vlak van projectcoördinatie als op vaktechnisch gebied. Vakinhoudelijk houdt hij zich vaak bezig met de waterinstallaties (DI, UPW, PW, HPW, WFI, afvalwater), de gas- en chemie- verzorgingssystemen en met afvalluchtbehandeling.

GRATIS Lid WORDEN

Over BCW

 

BCW is een onafhankelijke cleanroom vereniging met als doel, informatie  verstrekken rond het bouwen en uitbaten van cleanrooms volgens nationale en internationale normen, standaarden en goede praktijken.

© Belgian Cleanroom Workgroup 2016 - design GIRAFFIX

+32 (0) 498 127 340

bcw@bcw.be

Vijf Gezusterslaan 17

B-2960 Sint job in 't Goor